2012-03-02 18:22:46• hírek • Kocsis Zoltán

Elmarad a korzó és a Károlyi út teljes felújítása

Noha az idei beruházások legjelentősebbjei közé tartoztak, idén nem kerül sor sem a Korzó, sem a Károlyi út felújítására, mondta el a Szatmár.ro-nak Ilyés Gyula polgármester.

„Sokat tanakodtunk a Korzó felújításáról és arra a következtetésre jutottunk, hogy egy átfogóbb modernizálásra van szükség", mondta a polgármester. „Egy olyan átfogó tervre van szükség, amelynek része az elektromos vezetékek föld alá vitele. Ezt kéri az Európai Unió is. És ezeket a vezetékeket a föld alatt be kellene vezetni az ott álló ingatlanokba is..."

Egy ilyen nagy fokú felújításra pedig „természetesen" nincs pénze a polgármesteri hivatalnak. Marad tehát a rövid távú kozmetikázás! A keresztbe-kasba felvájt, feltúrt és feltört jelenlegi burkolatot hasonlóan pikkelyformájúra öntött betonlapokkal egészítik ki - Ilyés ígérete szerint még a „teraszszezon" kezdete előtt.

Szintén elmarad a Károlyi út alapos felújítása is. Az eredeti tervek szerint az idén alapjaiban építették volna újjá a Brandusa és a város széle közötti szakaszt. Ebből azonban 2012-ben már nem lesz semmi. „Sajnos a műszaki dokumentációk, a tervek nem a megfelelő ütemben készültek el. Ráadásul az Apaserv sem úgy tud haladni a kanalizálási munkálatok előkészítésével, ahogy azt reméltük. Így hát az útépítés várat magára jövő évig. Addig legalább van idő elkészíteni a terveket", magyarázta a polgármester.

A város egyik legforgalmasabb bevezető útja nem marad azonban teljesen felújítás nélkül: újraaszfaltozzák a Brandusa és a régi kenyérgyár közötti részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: